Black Debbath – supp: Yuma Sun + Lonely Kamel

00

Cover-Black-Debbath

Black Debbath har levert tung, tung politisk rock siden 1999. De har gjennom sin innsats som en overordnet femte statsmakt i Norge satt så vel den politiske som musikalske dagsorden siden den gang. Fra de påpekte at det var Problemer innad i Høyre på sin første singel har de gang på gang påvist feil og mangler i det norske samfunn med sin blytunge riffsynsing og akademiske stoner-rock.

Bandet består av Lars Lønning, Egil Hegerberg, Ole Petter Andreassen og Aslag Guttormsgaard som tidligere har vært med i band som Gartnerlosjen, Bare Egil Band, Hurra Torpedo, Thulsa Doom, The Cumshots, El Doom and the Born Electric, MarOder, De sørgelige restene med mange mer.

Debutalbumet Tung, tung politisk rock (1999) fikk Spellemannsprisen for beste tungrockplate når prisutdeler Kristopher Schau overprøvde en åpenbart feilaktig juryavgjørelse. En modig handling han siden har fått mye ros for.

Turistguidplata Welcome to Norway (2001) innebar et voldsomt løft for Norge som feriedestinasjon. Den har foreløpig bare kommet i en engelsk utgave, men versjoner på alle andre språk er under planlegging.

Den femte statsmakt (2004) ble nominert til Spellemannsprisen, men prisutdeleren dette året overså dessverre sitt mandat. Men dette albumet står fram som en klassiker med låter som tittelsporet, Min kone forlot meg mens jeg sto og fiska (just mens jeg dro en skrei), Voggesang til Trønderen, Dødsstraff uansett forbrytelse og Vi må redde geirfuglen.

Naar vi døde rocker (2006) var et bestillingsverk til Øyafestivalen i forbindelse med Ibsenåret. Bandet blandet Ibsen og rock nesten bedre enn noen andre både på scenen og på plate og fikk stor anerkjennelse i finkulturelle kretser.

På Black Debbath hyller kvinnen (2007) sto bandet fram som reinspikkete feminister med sanger som 35 og heit, Jag är din pojkvän, yeah og Seksualiseringen av det offentlige rom (gjør meg horny). Mange kvinner fikk for alvor smaken på Black Debbath etter dette.

Samleplata Black Debbaths beste – 10 år med rock mot alt som er kult (2009) oppsummerte bandets første ti år og fem plater med en eksklusiv utgivelse på vinyl, dvd, cd og egen boks. Alt lekkert designet av Christian Bloom og selvfølgelig ledsaget av en suksessrik turne til hver avkrok av landet

Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock (2013) er bandets foreløpig nyeste utgivelse. Her vender bandet tilbake til røttene med råtøff riffsynsing, men med nesa enda mer rettet mot akademia og folkeopplysning enn tidligere. Låta Nei til runkesti på Ekeberg (skulpturpark-sangen) ble med sitt sterke engasjement mot Christian Ringnes’ ulekre planer i Ekebergåsen på kort tid en av bandets aller mest populære sanger.——————–

SUPPORT: YUMA SUN

Sørgende strykere, kruttsprengte fuzzgitarer, lokomotivtrommer og preken om sykdom, gudsforlatelse og sørstatlig kristendom: den etterlengtede andreplaten “Hell” til Yuma Sun slippes 24. Januar med påfølgende Norgesturné! Bandet har latt seg inspirere av den gotiske countryscenen i statene, og har denne gangen spilt inn platen live i studio (Produsent Yngve Leidulv Sætre, Duper Lydstudio). På denne måten adapterer de energien fra scenen til studio, og fyller båndet til randen med støy, desperasjon, banjo og rock‘n’roll.

Gotisk westernrock er et begrep som langt på vei oppsummerer det noe – i norsk sammenheng uvanlige musikalske uttrykket til Yuma Sun. Bandets medlemmer oppdaget tidlig band som Sons Of Perdition, Those Poor Bastards, 16 Horsepower og Woven Hand. Nick Cave har også en finger med i det musikalske spillet, og de er alle store fans av hans mørke og ”djevelske” uttrykk. I musikken til Yuma Sun finnes tydelige hint av gotisk western, country og morricone, pakket inn i et skittent og rustent rockesound, og musikken og energien i bandet har bemerket seg sterkt rundt om i det ganske land. Men de trengte ikke dra over atlanteren for å finne inspirasjon til de gode historiene som finnes i tekstene deres; bygdene og bedehusene på vestlandet bærer på mange mørke hemmeligher, og på Karmøy finnes mange amerikanske immigranter, så gutta ble fort enige om tematikken som skulle prege den kommende plata ”Hell”.

De unge, dog erfarne musikerne i Yuma Sun har på kort tid rukket å spille på Hovefestivalen, Stordfest, Periferifestivalen, Vikedal Roots, Tysnesfest, support for Jace Everett og Kaizers Orchestra, og opparbeidet seg en solid fanbase! Yuma Sun høster lovord over det hele:

«Det er skittent, støvete og satans kult.»
Terningkast: 5, Musikkmagasinet Desibel

«Anmeldere må bare slutte å sammenligne Yuma med Kaizers, for Yuma fortjener så mye mer! (…) Dersom det fortsetter i denne tralten, skal de faen meg få terningkast skjærsild!«
Terningkast: Okey da, Skjærsild!, Ruzt.no

«Hell er ikke bare en samling av 11 låter. Yuma Sun serverer deg et helhetlig bilde, en musikalsk fortelling og gir deg 11 låters virkelighetsflukt inn i Hell-universet. Det er så annerledes-kult, riktig og særegent. «
Hissig 85% av 100

«Musikken er banjo-frisk nok til å balansere det dystre, med gitarene marsjerende ut i ørkenen. »
Terningkast: 5, Stavanger Aftenblad

«Vestlandske rockesynder»

Cover Black Debbath small
Terningkast: 4, Gaffa

» This is Americana so creepy, ominous, weird, and rich that it’s downright difficult to comprehend that it could originate in Norway! »
Johannas Visions

 

———————————-

SUPPORT: LONELY kAMEL

———————————-

Lonely Kamel er et norsk band som har gitt ut fire album i sjangeren hardrock med elementer av bluesrock, stoner rock og psykedelia.

Bandet er under kontrakt med bookingselskapet Sound of Liberation fra Tyskland. I 2011 signerte bandet med Napalm Records.

Parkbiografen

Arrangementer