Dobbeltkonsert : Rune Sanden + The Espelids

00

Rune Sanden, tidligere kjent fra Modesty, går nå solo og bytter ut engelske tekster til fordel for norske. Både musikalsk og ikke minst tekstlig har dette vært et sprang i riktig retning. Musikken og tekstene får mer særpreg på dialekt. De varierer i fra det vakre og såre, til det drivende og melodiøse med tekster som de fleste kan kjenne seg igjen i. Sjangermessig beveger Sanden seg i den gitarbaserte pop/rock verden, men med element av norske folketoner. Rune Sanden har spilt på de største festivalene i Telemark, som bl.a. Treungenfestivalen, Kartfestivalen, Viser ved kanalen, Sluserock og Rjukan rockfestival, og han har også spilt for et fullsatt Rockefeller, på Smuget og Sentrum scene og for 15.000 publikummere i Spikersuppa i Oslo.
Bandet består av Carl-Erik Hansen (trommer), Arnar Vågen (bass), Jan Thomas Moen (kor og gitar), Per Lindqvist Haugen (banjo og lapsteel), Einar Rørvik (tangent), Hans Tore Sanden (gitar) og Rune Sanden (vokal og gitar).

The Espelids er et familieband fra Treungen som består av pappa Olav på bass (44), sønn Jon på trommer (17) og sønn Tov (20) på gitar og vokal. Lillesøster Mia (11) er av og til med på vokal. The Espelids er som regel en trio, men bandet er glad i å knytte til seg gode venner og lokale talenter.
Som trio er The Espelids en cover- rocketrio inspirert av musikk fra 70-tallet og da spesielt Jimmy Hendrix, men også ZZ top, og John Major blir spilt. Felles for musikken er hardtslående trommeriffs, mye gitarsoloer, drivende bassganger og glødende rørforsterkere, som seg hør og bør, for en powertrio.
Fellesnevneren for The Espelids er spilleglede, overskudd og kjærligheten til rock.
Til Parkbiografen tar The Espelids med seg sin gode venn, gitarmentor og lokal gitarist, Morten Kåsi, Marie K Enger på vokal og Emilia Nikolova på vokal.

Parkbiografen

Arrangementer